София, България

+359894990029

Безплатна доставка при поръчка над 79 лв.

Последвайте ни:

6-те златни правила след масаж на лицето

Терапевтичните ефекти при масаж на тялото са познати от древни времена: облекчаване на напрежението, подобрено оросяване и повишена гъвкавост, възстановяване на нервната чувствителност, премахване на целулит и много други.

Напоследък обаче все повече експерти в света на грижата за кожата споделят благоприятното действие на масажите приложени върху лицето. Само няколко минутен масаж на ден може да помогне за увеличаване на притока на кръв, намаляване на подпухналостта, както и да поддържа кожата ви свежа, млада и без фини линии.

Масло от камелия

За да запазите кожата си бляскава е разумно да избягвате няколко често срещани практики след масаж на лицето. Ето нашите съвети за това какво не трябва да правите след масаж на лице:

1. Пропуснете грима и повечето козметични продукти.

Mасажът помага на кожата да се детоксикира. Нанасяйки грим ние запечатваме кожата и запушваме нейните пори, което предотвратява нейното прочистване. Също така е нужно да се избягват серуми с витамин Ц и ретинол, както и продукти със салицилова киселина и ексфолиращи агенти.

Масаж на лице с Гуа Ша и масло от кайсия
Масаж на лице с ролер и масло от камелия

2. Избягвайте сауната и физическите упражнения.

Организирайте ежедневната си тренировка преди да си направите масаж на лицето или я пропуснете за следващия ден. В случай, че решите да посетите сауна нека бъде преди резервацията ви за масаж. Сауната ще ви помогне да се отървете от натрупаното напрежение, както и физически да облекчите напрегнатите мускули.

3. Въздържайте се от стискането на пъпки.

Масажиращите движения стимулират кръвообращението и движението на лимфна течност. В резултат кожата става зачервена и силно чувствителна.  Премахването на някоя и друга пъпка чрез стискане ще възпали допълнително вашия епидермис и може да доведе до образуването на белези и пигментни петна.

Кое ви е любимото масло за масаж на лицето?

4. Отменете солариума и слънчевите бани.

Слънцето е източник на щастие, но не и за кожата ни! УВА и УВБ лъчите са главните заподозрени благоприятстващи формирането на нови бръчици, изгаряния и рак на кожата. Масажът събужда и енергизира кожата ви. След него тя има нужда от почивка. Слънцето във всички случаи не е най-добрият избор за нея!

5. Докосването на лицето е непрепоръчително.

Постоянното пипане на лицето може да доведе до замърсяване и бактериална инфекция. Имайте едно на ум, че след масаж кожата е предразположена към такъв тип инфекции. Добрата хигиена по време и след масаж ще гарантира постигането на максималните положителни резултати, а именно свежа и тонизирана кожа без следа от зачервени пъпки.

6. Забравете за алкохолните напитки.

Алкохолът никога не е бил добър приятел на красивата кожа. Приемането на алкохол преди и след масаж е силно непрепоръчително. Специалистите съветват приемането на повече хидратиращи течности, като вода и фрешове.