София, България

+359894990029

Безплатна доставка при поръчка над 79 лв.

Последвайте ни:
Maсло от авокадо

Здраво тяло и красива кожа с плодове от авокадо

Авокадото (Persea americana) e растение принадлежащо към семейство Лаврови. To произхожда от Централна Америка и е познато от над 8000 години на ацтеките и маите. Названието му идва от езика нахуатъл, което в превод означава тестиси, поради приликата на плода с този анатомичен орган. 

Какво представлява растението?

Дървото вирее във влажни тропически гори и достига височина от около 15 m. Плодът обикновено тежи около 150 – 250 g, но има и сортове с по-едри плодове (до 1 kg), а също и миниатюрни разновидности. Цветът варира от зелен до кафяво-зелен. Вътрешността съдържа една семка, но често се бърка с костилка поради големината ѝ. Плодът узрява и става годен за консумация едва след като бъде откъснат от дървото.

Масло от авокадо

Авокадото е плод, богат на множество минерали, като калий и магнезий, витамини А, B2, B3, B5, B6, C, Е, K и Д, лутеин и омега мастни киселни. Съдържа много повече протеини отколкото другите плодове. Изключително полезна храна за сърцето, тъй като предпазва кръвоносните съдове от запушване и понижава високия холестерол.

Чрез студено пресоване на плодовете от растението Persea americana се получава викосокачественото масло от авокадо . То има специфичен цвят и тревист аромат. Богато е на ненаситени мастни киселини (над 70%), като основно място заемат омега-9 мастните киселини (60%), а в по-малко количество са омега-6 киселините (10%). Други полезни съединения намирани в маслото са витамин Е, Д, хлорофили и каротеноиди.

Масло от авокадо

Знаете ли, че може да разпознаете качественото масло от авокадо по характерните за него смарагдово зелени нюанси?

С какво ще ни помогне авокадовото масло?

Маслото от авокадо с върджин качество е силно подхранващо и се препоръчва в грижата на суха, напукана и зряла кожа. Съдържащите се в него естествени антиоксиданти действат успокояващо, а омега мастните киселини омекотяващо и възстановяващо.

Маслото предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи и може спокойно да се използва в направата на слънцезащитни продукти. Имайте предвид, че използвано самостоятелно, маслото не дава надеждна слънцезащита. Специалистите съветват за целта да се използват лабораторно тествани продукти с доказан слънцезащитен фактор.

авокадо
Масло от авокадо
Масло от авокадо

Маслото от авокадо е идеално за поддържане на доброто състояние на зряла и “жадна” кожа. Антиоксидантите, витамините и множеството нутринти намирани в маслото могат да помогнат за облекчаване на симптомите при раздразнена и лющеща се кожа.

Маслото е идеално за масаж при подхранващи терапии, както и за влагане в маски в комбинация с нашите почистващи френски глини. Можете да използвате маслото освен в маските си за лице, като активна съставка в маските си за коса. Наличието на витамин Д спомага на косата да се регенерира и заздравява космения фоликул.

Маслото от авокадо осезаемо стяга кожата. То ускорява заздравяването на рани, облекчава различни по вид възпаления и стимулира растежа на косата, правейки я по-гъста и блестяща.

Пускане на видеото