София, България

+359894990029

Безплатна доставка при поръчка над 79 лв.

Последвайте ни:

С какво ще ни помогне екстракт от невен?

Едно от най-популярните растения използвани в козметиката е билката невен. Невенът (Calendula officinalis) представлява едногодишно тревисто растение, принадлежащо към семейство Сложноцветни (Asteraceae). Характереното за него са ярко обагрените в жълто и оранжево цветове.

Името му на български означава “не вехна”. Най-вероятно е кръстено така поради непретенциозния характер и голямата издръжливост на билката. За отглеждането на това растение не са необходими много грижи. Нужни са му единствено слънце и вода.

Подобно на плевелите по време на цъфтеж се формират семенца, които през зимата се запазват, а напролет покълват. Лесното отглеждане, разпространение и лечебни качества превръщат растението в любима билка в световен мащаб!

Екстрактът от невен, който използваме в Махика е много специален. Той е получен чрез екстракция със суперкритичен въглероден диоксид, което го прави изключително чист и силно потентен.

невен
СО2 екстракт от невен
невен
Регенериращ балсам за тяло с екстракт от невен

В народната медицина билката се използва най-често под формата на чай като се смята, че помага при нервни състояния, стомашни и чревни заболявания, спазми и язви на стомаха. Мехлеми от цветове на невен са се използвали за лечение на разширени вени, незаздравяващи рани, подутини, синини, изгаряния и измръзвания.

СО2 екстрактът от невен е богат на фарадиолови естери – вещества с научно доказани противовъзпалителни свойства. Това е идеалната съставка за направата на продукти за болкоуспокояване, за третиране на изгаряния, рани, екземи, отоци, синини, ужилвания от насекоми, разширени вени, хемороиди, възпалена, увредена, суха и чувствителна кожа.

Освен това СО2 екстрактът съдържа специални вещества наречени фитостероли. Те стимулират синтезата на колаген в епителните клетки и възстановяват кожата от вредните слънчеви лъчения.

Пускане на видеото