София, България

+359894990029

Безплатна доставка при поръчка над 79 лв.

Последвайте ни:

Екстракт от облепиха – коктейл от омеги за кожата

Нашият екстракт от облепиха се получава чрез зелената технология за извличане на природни вещества със суперкритичен въглероден диоксид. Процесът на производство е изключително природосъобразен. В него не се използва нагряване или токсични разтворители подобно на други видове екстракции. Растението от което се получава екстрактът представлява многогодишен бодлив храст. Освен под наименованието облепиха, растението е известно още като морски зърнастец или ракитник. Облепихата предпочита да расте по дюните на песъчливи и чакълести брегове на реки и ручеи, а също и по морските брегове в Европа и Азия.

Какво съдържа и с какво ще ни помогне?

Полученият по този начин екстракт от облепиха е богат на полезните омега-6, омега-3, омега-9 и по-рядко срещаната омега-7 мастни киселини. Омега-7 защитава кожата от преждевременно стареене, подобрява работата на сърдечно-съдовата система и повлиява положително на различни по вид възпаления. Други вещества намирани в СО2 екстракта са каротеноиди, токофероли (витамин Е), алканоли и стероли.

Екстрактът извлечен от плодовете има силни антиоксидантни и противовъзпалителни качества. Използва се за заличаване на белези, регенериране на кожата, за възстановяване на естествения й тон и за предпазване от вредните УВ лъчи. Разбира се, не ви съветваме да замените слънцезащитния си крем с растително масло или екстракт, тъй като тяхната слънцезащита е изключително ниска и крайно недостатъчна. 

екстракт от облепиха
Екстракт от облепиха
Up