София, България

+359894990029

Безплатна доставка при поръчка над 79 лв.

Последвайте ни:

Облепиха – мощен комплекс от омеги за нашата кожа

Облепихата представлява многогодишен бодлив храст. Освен под наименованието облепиха, растението е известно още като морски зърнастец или ракитник. Облепихата предпочита да расте по дюните на песъчливи и чакълести брегове на реки и ручеи, а също и по морските брегове в Европа и Азия.

Чрез зелената технология за извличане на природни вещества със суперкритичен въглероден диоксид се добива мастно разтворим екстракт. В него не се използва нагряване или токсични разтворители подобно на други видове екстракции. Полученият екстракт съдържа вещества идентични на тези намиращи се в плодовете.

екстракт от облепиха
Екстракт от облепиха

Какво съдържат плодовете?

Плодовете са богати на полезните омега-3, 6, 9 и по-рядко срещаната омега-7 мастни киселини. В растението ще откриете каротеноиди, токофероли (витамин Е), алканоли и стероли. Омега-7 е известна с това, че защитава кожата от преждевременно стареене. Тя подобрява работата на сърдечно-съдовата система и повлиява положително на различни по вид кожни възпаления.

Пускане на видеото

Как ще ни помогне?

Екстрактът извлечен от плодовете има силни антиоксидантни и противовъзпалителни качества. Използва се за заличаване на белези, регенериране на кожата, за възстановяване на естествения тон и за предпазване от вредните УВ лъчи. Не ви съветваме да замените слънцезащитния крем с растително масло или екстракт, тъй като тяхната слънцезащита е изключително ниска и крайно недостатъчна, за да ви предпази подобаващо.