София, България

+359894990029

Безплатна доставка при поръчка над 79 лв.

Последвайте ни:
масло за лице

Тънкостите в употребата на масло за лице

Маслото за лице представлява комплекс от висококачествени студено пресовани масла богати на омега мастни киселини, витамини и билкови екстракти. Знаейки как да комбинирате различните козметични продукти и тяхното правилно използване, може да бъде разковничето за постигане на здрава, еластична и младежки изглеждаща кожа.

В случай, че имате интерес да си правите масаж на лице с подхранващи масла тази статия може да ви бъде полезна.

масло за лице
Масло от баобаб
ядка от баобаб
Ядка от баобабово дърво

Винаги комбинирайте със серум или крем

Истината е, че няма универсален продукт, който да представлява цялостна грижа за кожата. Маслото за лице може да направи кожата ви копринено мека, но само и единствено ако го използвате в съчетание с хидратиращи кремове, а защо не и с подхранващи серуми.

Маслата за лице много често играят ролята на “запечатващи” продукти. Те задържат влагата и заключват биоактивните вещества от използваните серуми вътре в кожата.

масло за лице
масло за лице

Прилагайте въз основа нуждите на кожата

Специалистите препоръчват да се използва масло за лице вечер преди лягане след нанасяне на серум и крем. Ако имате суха и изтощена кожа използвайте масло за лице сутрин като основа преди да нанесете сънцезащитен продукт и грим.

Нанасяйте с потупващи движения

Специалистите съветват да не втривате маслата, както бихте направили с хидратиращия крем или серум. Вместо това използвайте потупващи движения, които спомагат за по-дълбоката и бърза абсорбция на големите молекули на маслото.

масло от камелия
Чаена камелия от която се добива ценното камелиево масло
Етерични масла се разреждат в базово масло.
Масло от камелия

2-3 капки от маслото са напълно достатъчни

Маслата за лице представляват концентрат от нутриенти. Няколко капки от този продукт са напълно достатъчни да покрият цялото ви лице и да дадът на кожата ви това от което има нужда. Наблюдавайте своята кожа сутрин и вечер. Ще забележите, че вечер тя е склонна да поеме много повече от вашите козметични продукти.

Изберете правилното масло за вашата кожа

Маслата за лице не са първостепенен избор в грижата за мазна кожа. Разбира се, винаги има изключения и някои масла могат да балансират производството на себум в кожата. Подобни продукти е нужно да съдържат масло от камелия, жожоба, екстракт от шипки и етерични масла от чаено дърво, лимон или лавандула. Не бива да се пренебрегва ежедневната хидратация с крем, гел или серум на подобен тип кожа.

масло за лице

Масла богати на омега 3, 6, 7 и 9 мастни киселини, антиоксиданти и подхранващи естракти помагат за дълбокото овлажняване и изглаждане на кожата. Когато кожата е суха е желателно първо да използвате хидратиращ серум и крем, последван от избраното от вас масло, за да заключите всички предимства на серума и крема.

Продуктите предназначени за чувствителна кожа е нужно да бъдат с изчистен състав от агресивни съставки, като химикали и силни аромати. Такива продукти е нужно да бъдат богати на антиалергенни масла, като това от гроздови семена, да бъдат без аромат или ако има такъв да съдържа в състава си възможно най-малко алергени.