София, България

+359894990029

Безплатна доставка при поръчка над 79 лв.

Последвайте ни:

По-еластична кожа с масло от пшеничен зародиш

Пшеницата е основен елемент в диетата на различни народи по целия свят. Известно е, че растението е култивирано в Европа и Азия още преди 9000 години. Днес хората ядат зърнени храни, за да поддържат здравословна, балансирана диета. Зърнените храни и зърнените култури като пшеницата съдържат сложни въглехидрати, витамини и минерали.

Пшеницата е важен фактор, позволил създаването на градски общества при възникването на човешките цивилизации, тъй като е една от първите култури, способни да се култивират в голям мащаб, даващи висок добив, и е устойчива при дълговременно съхранение. Пшеницата е основен източник на растителен белтък в храната при хората, тъй като се характеризира с по-високо съдържание на протеини в сравнение с царевицата, ориза и другите сродни култури. Счита се, че около 70% от световното население употребява пшеничен хляб.

пшеничен зародиш анатомия

От какво е съставено зърното?

В своя жизнен цикъл пшеницата образува съцветие, наречено клас, на което нарастват и плодовете представляващи зърно, съставено от ендосперм, зародиш, алейронов слой и обвивка (външна и вътрешна). Плодът е основната ядива част, която е и причина за отглеждането на зърнено-житните култури.

Пшеничният зародиш представлява ембриона на семената, от който пониква цялата реколта.Зародишната част съдържа огромни запаси от здравословни съединения – есенциални мастни киселини, витамините Е, Б и минерали. Чрез студено пресоване тези полезни съединения се запазват дори и в маслото.

масло за лице от пшеничен зародиш
Масло от пшеничен зародиш
Балсам с авокадо и пшеничен зародиш
Регенериращ балсам с пшеничено масло

Маслото подхранва и омекотява, действа възстановяващо и подобрява еластичността на сухата и напукана кожа.

Какво съдържа пшениченото масло?

Маслото от пшеничен зародиш е съставено от над 80% ненаситени мастни киселини, от които 60% представляват омега-6 киселините. Ще разпознаете маслото с най-високо качество по неговия кехлибарен цвят. То е известно с изключително високото си съдържание на витамин Е (255мг/100г). Това е една от най-високите стойности на витамин Е намирана естествено в продукт!

масло от пшеничен зародиш
Масло от пшеничен зародиш има червеникав оттенък

Поради високото си съдържание на антиоксиданти, есенциални мастни киселини и лецитин, маслото действа изключително благоприятно при третиране на възпалена кожа и увредена коса. Може да го използвате директно върху кожата за третиране на белези и стрии, или в комбинация с други растителни масла.

масло от пшеничен зародиш
Пшениченото масло подхранва кожата
масло от пшеничен зародиш

За какво да използваме маслото?

Маслото от пшеничен зародиш е чудесен избор за подмладяващ масаж на лице, шия и деколте. Като допълнителна грижа нанесете няколко капки от маслото за подхранване на кожата на околоочния контур. Пшениченото масло се приема великолепно от кожата, особено по време на бременност. То подпомага поддържането на тъканите в еластично и стегнато състояние.

Може да добавите 2-3 капки от маслото към вашия шампоан или лосион за допълнително възстановяващо действие. В Ароматерапията to бива използвано като луксозно базово масло за разреждане на етерични масла. Препоръчва се в грижата за зряла кожа, в терапии против стрии, белези и анти-ейдж програми.